Búvártúrák

OWD tábor és búvártúra Horváthországban - 2018. augusztus


Időpont

2018. augusztus 5-12. (8 nap, 7 éjszaka)

 

Ár

Tanfolyamosoknak: 450 EUR + 60.000 Ft 

Túrázóknak: 460 EUR 

 

Csomag tartalma

Tanfolyamosoknak: 4 parti merülés + 8 hajós merülés

Túrázóknak: 12 hajós merülés

  • Szállás a bázis épületében + tanfolyam + búvártúra / vagy csak búvártúra.
  • Minden résztvevőnek igény szerint + felszerelésbérlés + étkezés + utazás.

Program

Búvárként olyan csodálatos élményekkel lehetsz gazdagabb, amiket nem lehet összehasonlítani a professzionális természetfilmekkel sem. A látvány mellett a lebegés érzése, amit a búvárkodás nyújt, valamint a csend és a nyugalom, a természet tökéletes harmóniája és a súlytalanság érzése különleges, megnyugtató hatással van az emberre. Ebben a különleges világban mégis otthon érzi magát az ember, hiszen a víz nem idegen közeg számunkra. Talán ez az oka annak, hogy az ember mindössze négy nap alatt megtanulja és élvezi a létezést a víz alatt, utána már csak az élmények sokaságát kell megszerezni.

A DiveTime olyan lehetőséget kínál számodra, aminek keretein belül átélheted ezeket. Kiváló oktatók és tapasztalt merülés-vezetők biztosítják számodra azt, hogy biztonságosan, alapos felkészülés után egy jó társaságban élvezd a víz alatti örömöket.

Ha felkeltette érdeklődésedet, vagy már régóta kacérkodtál egy tengeri búvárkodással, ne habozz! Várunk szeretettel a 2018. augusztusi búvártanfolyamunkon és túránkon! A túra egyúttal egy kellemes hangulatú tábor a 14-18 éves gyerekek számára, megfelelő felügyelettel.

Szeretettel várjuk családok jelentkezését is. Kisebb gyerekeknek igény esetén a búvárkodás idejére felügyeletet biztosítunk, hogy a szülők gondtalanul élvezhessék a búvárkodás örömeit, ezalatt a kisebb gyerekek biztonságos környezetben szórakoznak.

Ha szeretnéd kipróbálni a búvárkodást, mielőtt még a tanfolyamra jelentkeznél, lehetőséget biztosítunk medencében kipróbálni, milyen is a lebegés.


Helyszín

Helyszín a Pag szigeten található idilli halászfalu, Stara Novalja.

A falu a sziget észak-nyugati felén található, Budapesttől mindössze 550 kilométerre. Az utazási idő 6 óra, az út nagy része autópálya.


Merülések

A bázis közvetlenül a tengerparton található, horvátországi viszonylatban nagyon jól felszerelt, két gyors hajóval a távoli merülőhelyek is 20-25 perc alatt elérhetőek. A bázis területén található biztonságos, zárt felszerelés tároló, van lehetőség nitrox töltésre és felszerelésbérlésre. A búvárbázis merülési célpontjai többnyire a 25 km hosszú Lun-félsziget északi sziklafalain találhatók. A felszínen látható százméteres sziklafalak és domboldalak a víz alatt tovább folytatódnak, egyes helyeken egészen 90 m mélységig. Ezen kívül néhány merülőhely a Rab-sziget, Dolin-félsziget déli részénél, a többi merülőhely a Pag-sziget északi és keleti oldalán található. A merülő helyek mindegyike adriai viszonylatban nagyon gazdagnak számít és a legfelső kategóriába sorolható. Minden egyes merülésre jellemző a tenyérnyi méretű halakból álló halrajok látványa és gyakran találkozhatunk polipokkal, sziklahalakkal, tengeri pókkal, nyíltkopoltyús fonalcsigákkal is. Az üregekbe bevilágítva, egy kis szerencsével láthatunk ezüstös színű kongert, vagy pettyes macskacápát.


Szállás

Stara Novalja faluban található Blue Bay búvár bázis apartmanházában található 7 darab két ágyas szobában leszünk elhelyezve. A felső szinten négy, az alsó szinten három saját fürdővel felszerelt szoba található, mind két szinten egy-egy igényesen berendezett közös konyha van. Mindkét szinthez tartozik egy-egy nagyméretű terasz, a felső szinten fedett, az alsó szinten a parkosított bázis területén található fák által árnyékolt. Minden szobának külön asztala és székei vannak az étkezésekhez, illetve az esti közös beszélgetésekhez. A búvárbázis szobáiban lakó vendégek számára saját belső parkoló áll rendelkezésre, és a bázis teljes területén elérhető a WiFi internet, mely minden vendég számára egész szezonban ingyenes! A szállásunk közelében több étterem található, élelmiszer üzletek szintén vannak a közelben. Aki esetleg szórakozásra vágyik néhány perc autóútra található Novalja város, a sziget szórakoztató központja.