Szárazföldi programok

Zanzibár szigete sok látnivalót kínál a felszínen is, nem csupán a víz alatt. A merülések közötti időre kínálunk különböző programokat a szigeten. Magyar látogatóknak a túrákat magyar anyanyelvű, tapasztalt, helyi idegenvezető vezeti.

Jozani esőerdő Zanzibár

Jozani esőerdő

Erdőtúra Zanzibár legnagyobb esőerdejében. Itt láthatsz gyógynövényeket és egyéb dolgokat, amit a mai napig használnak a falubeliek az erdőből. Majd megnézheted a Red Colobus nevű védett majmokat, amik csak itt élnek az egész világon. A teljesen vadon élő majmokat általában nem kell keresni, mert elég közel jönnek és hagyjak magukat fényképezni. Ezután a Mangrove erdő következik, ahol sok mindent megtudhatsz erről az érdekes és misztikus kinézetű erdőről.

Stone town Zanzibár

Stone town

Zanzibár város legrégibb részé ez, ami ma már a Világörökség része. Séta a kacskaringós, szűk sikátorokon, útba ejtve Freddy Mercury szülőházát. Látogatás a hal és zöldségpiacra, ahol megcsodálhatod a trópusi választékot. Lehetőség van múzeumba menni (Palace múzeum / Csodák Palotája), megnézni a régi rabszolgapiacot és természetesen shoppingolni!


Börtön sziget Zanzibár

Börtön sziget

A sziget Stone Town-al szemben található, fél órás hajóútra. A nevet a rajta lévő több mint 100 éves börtönről kapta, amit természetesen meg lehet nézni. Itt élnek az óriás szárazföldi teknősök (Albadra Tortoise)  egy hatalmas vadasparkban néhány pávával és dik dikkel. Meg is lehet simogatni ezeket a több száz kilós csodákat!

Fűszertúra Zanzibár

Fűszertúra

Igazán érdekes és ismeret bővítő jellegű ez a túra! Egy hatalmas fűszer farmon kacskaringózva bemutatják a trópus gyümölcseinek és fűszereinek fáit, bokrait. Majd egy szórakoztató produkció után végig lehet kóstolni a szezonális gyümölcsöket.


Börtön sziget Zanzibár

Blue safari

Ideális program a természet lágy ölén való pihenésre. Egy védett területen belüli lakatlan szigetre - lagúnába hajózunk. Egy csodaszep kis sziget, tele többezer éves óriáskagyló beágyazodasokkal. Itt lehet úszni, napozni, a közeli homokdűnére elmenni, sznorkellezni és a helyi horgászatot is kiprobálni. Délben, helyben elkészitett, luxus, grillezett seafood ebéd kerül az asztalra de inkabb gyékényre. 

Szigettúra Zanzibár

Szigettúra

Ezen a túrán egy kisbusszal megyünk körbe a szigeten. Útba ejtve majdnem minden olyan látnivalót, ami nincs benne a többi programban. Megnézzük a legnagyobb óriás vízi teknős rezervátumot, a több száz éves kézi hajóépítést, egy ősrégi rabszolgabarlangot, ahol egy szakaszt a bátrabbak végig mászhatnak. Majd egy trópusi lepke központot, hüllő központot, egy több száz éves Perzsa fürdőt és a tengeri alga központot is.  Majd délben egy kis faluban állunk meg egy helyi családnál ebédelni.