Merülések

Búvártúra zanzibár DiveTime Zanzibar trópus indiai óceán

Merülőhelyeink legnagyobb része a Menai öbölben található, Kizimkazi település közelében a sziget dél-nyugati részén. Ez a terület a turisták és búvárok által még kevésbé felfedezett helyek közé tartozik, így tulajdonképpen érintetlen.

A Menai öböl világviszonylatban nem egy átlagos merülőhely! Zanzibar szigetcsoport Unguja szigetének dél-nyugati csücskén található természetvédelmi terület. Ezen a hatalmas területen vulkanikus szigetek, homok- és korallzátonyok tömkelege található. Ezeket a szigeteket viszonylag sekély vizek veszik körül, mely koralloknak, trópusi halaknak és sokféle egyéb tengeri élőlénynek adnak otthont. Évente egyszer, 3 hónapos időszakban, hosszúszárnyú bálnák vonulnak át az öböl védett területén. A Menai öbölben két féle delfin és hatalmas kagylók is nagy számban találhatók.

Változatos merülőhelyeink közül minden tudásszintű búvár számára tudunk megfelelőt mutatni! 


Anemona city merülőhely

Anemona City

Kizimkazi kikötőtől mindössze 10 perc hajóútra található. A hajó egy plató fölött köt le, itt a vízmélység 4-5 méter. A plató fölött úszva, melyen már találhatunk kisebb, nagyobb korall tömböket, gazdag makro élővilággal, jutunk el egy lankás leszakadáshoz. 7 méterről ereszkedünk 15-17 méteres maximális mélységig. A lankás lejtő mellet haladva összefüggő koralfalat csodálhatunk meg. Nagyobb összefüggő anemona blokkokkal, bohóchalakkal fogunk találkozni. Ezen kívül gömbhal, dobozhal, császárhal, meztelen csigák, doktorhal, trombitahal jellemzően megtalálható ezen a helyen. Az áramlás álltalábban gyenge, látótávolság 20 méter, kezdő szinttől ajánlott.

Kizidi reef merülőhely

Kizidi Reef

Kizimkazi kikötőtől 10 perc hajóútra található a Kizidi zátony, amely egy több száz méter hosszú vízalatti zátony. A zátonyon több merülőhelyünk található. Színes korallal borított falrészek, kisebb, nagyobb korall blokkok az 10 méteres aljzaton, gömbhal, dobozhal, császárhal, meztelen csigák, doktorhal, trombitahal muréna megtalálható ezen a merülőhelyen. . Az áramlás álltalábban gyenge, látótávolság 20 méter, kezdő szinttől ajánlott.

Dolphin wall merülőhely

Dolphin Wall

Kizimkazi kikötőtől 20-25 perc hajóútra, a sziget délkeleti részén található. A hajó egy platón köt le itt a vízmélység  6-8 méter, meredek lejtő, néhol függőleges fal, színes korallal borítva, maximális mélység 20-22 méter. Itt a már korábban felsoroltakon kívül láthatunk nagyobb élőlényekkel, például barrakuda rajt, fekete, fehér foltos szirti cápát. . A merülőhely nevéből adódóan vagy az úton, szerencsésebb esetben merülés közben garantáltan fogunk palackorrú delfinnel találkozni.  Áramlás gyenge vagy közepes, látótávolság 25-30 méter, kezdő szinttől ajánlott.

Octopus reef merülőhely

Octopus Reef

Kizimkazi kikötőtől 15 perc hajóútra található vízalatti zátony. A zátony teteje 12-15 méterre a felszíntől kezdődik, a platót borító korall kövek között megbújó polipokról kapta a nevét. A zátony meredeken halad lefelé 35-40 méteres mélységig, színes korallfal mellett úszva a korábban leírt kisebb élőlényeken kívül láthatunk barrakuda rajt, különböző rájákat, akár delfint is. Az áramlás közepes, de mindig mozog a víz, ideális sodródó merülésre. Látótávolság 25-30 méter, tapasztalt búvároknak ajánlott.Biztonságos merülés

Búváraink maximális biztonsága érdekében az alábbi felszereléssel rendelkezünk:

  • Vészhelyzeti oxigén felszerelés 
  • Marine rescue GPS készülékek
  • Elsősegély készlet
  • Mentőmellények
  • Oktatóink egyben szakképzett elsősegélynyújtók.   

 A túlnyomásos kamra Zanzibár észak-keleti részén található, 1 órányira a bázisunktól.